Skip to content

Aster Tekstil, Üretim Planlama Süreçlerini FastReactPlan ile Dijitalleştiriyor

FastReactPlan, üretim verimliliğini önemli ölçüde artıracak, OTDP'yi iyileştirecek ve teslim sürelerini azaltacak son derece görsel, tek bir planlama bilgisi kaynağı sağlamak için seçilmiştir.

Aster, FastReactPlan ile Üretim Planlama Süreçlerini Dijitalleştirecek

Coats Digital, dünyanın en çeşitli tekstil ve hazır giyim üreticilerinden biri olan Aster Tekstilin, verimliliği artırmak, Zamanında Teslimat Performansını (OTDP) optimize etmek ve tedarik sürelerini önemli ölçüde azaltmak amacıyla departmanlar arasında daha doğru planlama ve tahmin verilerini birbirine bağlayarak manuel planlama süreçlerini dijital olarak dönüştürmek için Coats Digital’in FastReactPlan çözümünü seçtiğini duyurmaktan memnuniyet duyar. Aster Tekstil, 1993 yılında İstanbul’da bir aile şirketi olarak kuruldu ve hızla büyüyerek Türkiye’nin en büyük 10 tekstil ve hazır giyim ihracatçısından biri haline geldi. Halen merkezi İstanbul’da bulunan Aster, Türkiye ve Sırbistan’daki dört büyük ve son teknoloji üretim tesislerinde, dünyanın 10 ülkesindeki 30’a yakın küresel müşteri markasına, önde gelen spor giyim ürünlerinin yanı sıra kadın, erkek ve çocuklar için geniş bir yelpazede örme ve dokuma kumaş giysiler üretmektedir.

Aster, yıllık 100 milyon ABD dolarını aşan cirosuyla iftihar etmekte ve 2.000’den fazla personel istihdam etmektedir. Tüm fabrikaları GOTS (Global Organic Textile Standard), RCS (Recycled Claim Standard) ve OCS (Organic 100 Content Standard) üretim sertifikalarına sahiptir.

“Aster Tekstil, verimliliği en üst düzeye çıkarmak için üretimin her aşamasında YALIN üretim sistemlerini kullanmaktadır. Tüm fabrika operasyonlarımızda otomasyona büyük önem veriyor ve üretim sistemi altyapımızı mevcut en iyi teknolojik gelişmeler doğrultusunda sürekli olarak geliştirmeyi hedefliyoruz. Coats Digital’in tanınmış uzmanlığına ek olarak, FastReactPlan piyasadaki en optimum ve pratik kullanıma uygun planlama yönetim aracını sunmuştur ve bu kanıtlanmış teknolojinin nihayetinde üretim süreçlerini daha verimli bir şekilde dengelememizi ve yükleme performansımızı önemli ölçüde iyileştirmemizi sağlayacağını ve böylece işlerimizi büyütebileceğimiz diğer alanlara odaklanmak için çok daha fazla zamanımız olacağını umuyoruz.”

Zümrüt GÜNGÖR,
Süreç Geliştirme Direktörü,
Aster Tekstil

Türk Tekstil Santrali Aster Textiles, Coats Digital'in FastReactPlan ile Üretim Planlama Süreçlerini DijitalleştirecekOlcay BİLGİÇ, Üretim Planlama Direktörü, Aster Tekstil, şunları söyledi: “Sipariş hacminin ve dağılımının artmasıyla birlikte farklı lokasyonlarda bulunan toplamda 100’e yakın üretim hattını kontrol etmek zor bir hal almıştı.

Bunun yanında çok çeşitli model ve esnek çalışma düzenini göz önünde bulundurduğumuzda gerçek zamanlı veri ile anlık olarak kapasitenin, verimin ve OTIF’in (on time in full) kontrol altında olması oldukça önem taşımaktaydı. Bu arayışlarımıza istinaden bize en iyi çözümü sunan FRP ile yol almaya karar verdik.”

Coats Digital’in Üretici Çözümleri Paketinin bir parçası olan FastReactPlan, teslimatı, verimliliği ve teslim sürelerini optimize eden dinamik, görsel bir üretim planlama ve kontrol aracıdır.

Hazır giyim ve ayakkabı üreticileri için özel olarak tasarlanan ve geliştirilen bu sistem, şirketlerin Kapasite, CP (Critical Path)  ve Malzeme Süreçlerinin entegre bir planlama sisteminde yönetmelerine yardımcı olmakta.

Coats Digital Çözüm Danışmanlığı Müdürü İbrahim Halil Hacıkamiloğlu şunları söyledi: “Aster Tekstilin giderek dijitalleşen moda üretim ortaklarımızdan oluşan ve büyüyen küresel ailemize katılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Aster, son teknoloji üretim tesislerinde mümkün olan her yerde yenilikçi çözümler ve gelişmiş endüstri otomasyonu sunmaya kendini adamıştır ve şirketin dijitalleşme programını ilerletmesine yardımcı olmaktan onur duyuyoruz. FastReactPlan, tüm kapasite planlaması için daha fazla görünürlük ve gerçeğin tek bir versiyonunu sağlayacak, böylece ilgili departmanlar verimliliği optimize etmek ve sorunları hızla ortadan kaldırmak için kolayca iletişim kurabilecek. Aster’in dünya çapındaki en iyi uygulama ile konfeksiyon üretimi liderlerinden biri olarak kalmasını sağlamak için birlikte çalışmayı heyecanla bekliyoruz. 

Coats Digital - Digital Transformation of the fashion supply chain

FastReactPlan ile Üretim Planlama

FastReactPlan ile hazır giyim üretim verimliliğinizi %5-10 artırın. 

Bir demo düzenleyin

Receive the latest industry and technology updates