Skip to content

Gürmen Giyim GSDCost uygulamasının ilk aşamasında verimliliği %5 oranında artırmayı, maliyetleri ise %3 oranında iyileştirmeyi hedefliyor

Türk modasının dinamosu, Gürmen Giyim, iddialı sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda model maliyetleme ve kapasite planlamasını geliştirmek için Coats Digital'in GSDCost çözümünü kullanıyor

Coats Digital, Türkiye’nin en büyük iş gruplarından biri olan Gürmen Giyim, üretim verimliliğini optimize etmek, genel giderleri düzenlemek ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için enerjiyi ve malzemeleri en verimli şekilde kullanmak adına Coats Digital’in GSDCost çözümünü kullanmaya başladı.

Gürmen Giyim - Suit production

Genel merkezi İstanbul Türkiye’de bulunan Gürmen Group, enerji, tarım, teknoloji gibi birçok alanda faaliyet göstermekle birlikte temeli hazır giyim sektörüne dayanmaktadır. Grubun amiral gemisi Gürmen Giyim, Karabük ve Kastamonu’daki moda üretim tesislerinde grup firmaları Ramsey ve Kip markalarına üretim yapmakla beraber aynı zamanda dünyaca ünlü global moda markalarına nitelikli moda kıyafetleri üretimi yapmaktadır.

1925 kişiye istihdam sağlayan Gürmen Giyim, günlük 2100 takım elbise, 1750 pantolon ve 2000 gömlek üretimiyle, toplamda yıllık 1,5 milyon adet üretim kapasitesine sahiptir. Gürmen Giyim, inovasyon dalında birçok ödül kazanmış ve Ar-Ge ve yeni teknolojilere yoğun yatırım yapmıştır.

İki yıllık Ar-Ge çalışmasından sonra, bir Gürmen Giyim markası olan Ramsey, kısa bir süre önce standart bir giysinin ağırlığını %50 azaltan Zero Weight adı verilen devrim niteliğinde, yeni bir süper hafif giysi malzemesi için bir patent almıştır.

Gürmen Giyim - Final ProcessGürmen Giyim, moda üretiminin hızla artan maliyetlerine doğrudan yanıt olarak ve aynı zamanda iddialı sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak için, verimliliği önemli ölçüde artıracak ve maliyetleri düşürecek yenilikçi ve dinamik moda teknolojisi çözümlerine yatırım yapmayı ve benimsemeyi taahhüt etmektedir.

Bu stratejinin bir parçası olarak Gürmen Giyim, daha şeffaf ve sürdürülebilir giysi maliyeti yapabilmek adına güçlü bir araç sunabilmesine ve zaman alan Excel tabanlı kapasite planlama süreçlerini tüm ekip paydaşları için dijitalleştirilmiş tek bir görünümle değiştirebilmesine olanak tanıyan, Coats Digital’ in uluslararası bilinirliğe sahip metot-zaman standartları çözümü GSDCost’u kullanma kararı almıştır.

Dünya genelinde 25 ülkeye ihracat yapan firmamız, yeniliğe dayalı kaliteli ve değerli ürünler üretme hedefiyle uyumlu çözümlerle işbirliğine her zaman açıktır.

Coats Digital’ in hızlı, rekabetçi, kesintisiz, verimli ve veriye dayalı yalın üretim iş modelinin, verimli kaynak ve performans yönetimi stratejimize değer katacağına inanıyoruz.

Bu anlamda GSDCost bizim için en uygun çözüm olmakla beraber sürdürülebilirlik vizyonumuzla uyumlu yaklaşımıyla dijital dönüşüm stratejimize büyük katkı sağlayacağından Coats Digital’ in kesinlikle grubumuz için doğru iş ortağı olduğunu düşünmekteyim.

Yasemin Gür Solmaz
Yönetim Kurulu Üyesi
Gürmen Group

Gürmen Giyim - ProductionGürmen Giyim, zaman, maliyet ve metot analizlerinde tespit edilen gereksinimleri hızla gidermek ve üretim süreçlerinin sağlıklı veri raporlaması ile verimli ve sürdürülebilir yönetimini sağlamak için yeni çözümleri değerlendirme kararı aldı.

Şirket, Excel tablolarına olan yüksek bağımlılığı ortadan kaldırılması ve tüm paydaşların gerçek zamanlı üretim güncellemelerine ulaşabilmesi için eyleme dönüşebilecek anlayış ve süreçlere ihtiyaç duyuyordu.

Böylelikle, hesaplanan Standart Dakika Değerleri (SMV) ile gerçekleşen SMV’ ler arasında herhangi bir tutarsızlığı önleyecek ve geç yükleme, mesai aşımı ve bant dengesizliği riskini azaltacak aksiyon süreci başlatıldı.

Hazır giyim sektöründeki kariyerim boyunca birçok farklı firmada eşsiz bir çözüm konumundaki GSD çözümünü deneyimleme fırsatı buldum. GSDCost gibi çözümler, mevcut kaynakların en verimli şekilde kullanılması ve iş modellerinde sürdürülebilirliğin sağlanması açısından çok önemli ve değerlidir.

Coats Digital ile işbirliğimizin şirketimizin kaynaklarının ve üretim kapasitesinin verimli kullanılmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz, en nihayetinde sürdürülebilirlik, karlılık ve karbon ayak izimizi azaltabiliriz. Coats Digital ‘in GSDCost çözümü ile firmamız ilk aşamada verimliliği %5 artırmayı, maliyetleri %3 iyileştirmeyi hedeflemektedir.

Günay Mecnunoğlu
Karabük Fabrika Müdüru
Gürmen Giyim

Gürmen Giyim - Quality ControlCoats Digital ‘in GSDCost metot analizi ve önceden belirlenmiş zaman çözümü, tekstil sektöründe uygulanan uluslararası standart olarak kabul edilmektedir. Çözüm, markaların ve üreticilerin standart hareket kodlarını ve önceden belirlenmiş süreleri kullanarak ‘Uluslararası Standart Zaman Kıyaslaması’ oluşturdukları ve optimize ettikleri daha işbirlikçi, şeffaf ve sürdürülebilir bir tedarik zincirini destekler.

Ortak bir dil ve standartların bu şekilde kullanılması, doğru maliyet tahminini, gerçeğe dayalı pazarlık ve daha verimli bir hazır giyim üretim sürecini desteklerken aynı zamanda KSS (Kurumsal Sosyal Sorumluluk) taahhütlerinin de yerine getirilmesine yardımcı olmaktadır.


Bu projede Gürmen Giyim (Ramsey, Kip) ailesi ile birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sürecin en başından beri Gürmen Giyim, projeye her düzeyde inanılmaz derecede destek oldu ve çeşitli proje ekiplerinin uygulamayı hayata geçirme konusunda ne kadar heyecanlı olduklarını görmekten büyük mutluluk duyduk.

İş açısından kritik öneme sahip diğer benzersiz çözümlerimizi, şirketin verimlilik ve sürdürülebilirlik başarılarına katkıda bulunmaya daha fazla yardımcı olacak ve eşsiz bir müşteri hizmeti sunmaya devam etmesini sağlayacak kesintisiz entegre bir dijital ekosisteme dönüştürerek uzun vadeli bir ortaklığa başlamayı dört gözle bekliyoruz.

İbrahim Halil Hacıkamiloğlu
Çözüm Danışmanı Müdüru
Coats Digital

Sürdürülebilir moda üretimi için metot-zaman-maliyet analizi yöntemiyle ürünlerinizin SMV’sini (Standart Dakika Değeri) hesaplayın.

Daha fazlasını bilmek ister misiniz?

GSDCost ile moda endüstrisine sağladığımız dijital dönüşüm olanaklarını keşfetmek için ekip üyelerimizden biriyle iletişime geçin.

Demo Sunumu Ayarlayın

Receive the latest industry and technology updates