Skip to content

Kardem, Üretimi ve İş Büyümesini Hızlandırmak için FastReactPlan’ı benimsiyor

FastReactPlan, iş açısından kritik bilgileri tek bir dijital kaynakta uygun hale getirerek, daha karmaşık modeller ve daha hızlı geri dönüşler için artan müşteri talebinin karşılanmasına yardımcı olmak üzere kapasite kullanabilirliği hakkında doğru bir genel bakış sunacak.

Turkish Ready-Made Garment Manufacturer, Kardem's Head officeTürkiye’nin önde gelen hazır giyim üreticisi Kardem‘in, üretim verimliliğini artırmak amacıyla manuel planlama süreçlerini dijital olarak dönüştürmek için Coats Digital’in FastReactPlan çözümünü seçtiğini duyurmaktan mutluluk duyuyor. Kapasite planlama verilerini tek bir kaynakta birleştiren Kardem, daha karmaşık model çeşitliliğine, son dakika sipariş taleplerine çevik bir şekilde yanıt vermek için daha sistematik ve verimli bant planlamadan yararlanabilecek konumda olacak.

Merkezi İstanbul’da bulunan Kardem, 1990 yılından bu yana Türkiye’nin önde gelen hazır giyim üreticilerinden biri konumundadır. Şirket YALIN yönetim yaklaşımıyla Türkiye ve Sırbistan’daki fabrikalarında üretim yapmakta ve aylık toplam üretimi ortalama 1.8 milyon adeti bulmaktadır. Şirket, tasarımda uzmanlaşmış ve yüksek teknoloji kullanarak yüksek hacimli , zamanın modasına uygun ürünleri Türkiye’nin yanı sıra INDITEX Group, LPP, Gina Tricot ve Ralph Lauren gibi dünyanın önde gelen moda markalarına üretim yapmaktadır. Fortune ve İstanbul Sanayi Odası (İSO), Kardem’i en büyük şirketler arasında sıralamıştır. Kardem, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) ve İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) da faal bir üyesidir.

“Uzun yıllar boyunca, üretim maliyetlerimizi optimize etmek için Coats Digital’in GSDCost çözümünden başarıyla yararlandık. Genişleyen teknoloji yetenekleri ekosistemimize operasyonlarımız genelinde manuel olarak yürüttüğümüz kapasite planlama süreçlerimizi etkin bir biçimde dijitalleştirmek için doğal bir genişleme olarak Coats Digital’in sektör lideri gelişmiş planlama ve programlama çözümü FastReactPlan’ı dahil ettik.”

Ahmet Zeki Erdoğan,
Genel Müdürü ve Şirket Sahibi,
Kardem

Ahmet Zeki Erdoğan – Kardem Genel Müdürü ve Şirket Sahibi, ekledi: “FastReactPlan, kapasite planlamayı ve üretim verimliliğini optimize etmek için ihtiyaç duyduğumuz gerçek zamanlı veri görünürlüğünü sağlayarak, daha küçük adetlerle gerçekleşen ve giderek daha karmaşık hale gelen siparişleri hızlı ve zamanında teslim ederek müşteri hizmetlerimizi iyileştirmemize olanak tanıyacak.  Fabrika sahasında boş ve kullanılabilir bant kapasitesini doğru tanımlayarak bu boş ve kullanılabilir kapasiteye, ek yeni işler alabileceğiz. Coats Digital, dünyanın en saygın moda teknolojisi şirketlerinden biridir ve iddialı sürdürülebilirlik ve KSS hedeflerimizi başarılı bir şekilde yerine getirirken rekabetçi ve yenilikçi avantajımızı korumak için güçlü ortaklığımızı sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.“

“Dünyanın en büyük hazır giyim markalarının ana tedarikçilerinden biri olarak, sürdürülebilirlik gündemimizi sürekli geliştirerek müşterilerimizin değişen beklentilerine ayak uydurmaya devam etmemiz zorunludur. Bunu sağlamanın yolu ise üretim kabiliyetlerimizi arttırırken, aynı zamanda üretim süreçlerimizi gerçek verilerle anlık takip ederek her zaman hızlı çözümler üretebilmemizden geçiyor. Bu öncelik nedeniyle; Tedarik zincirimizi siparişten teslimata kadar verimli, esnek, ölçülebilir ve hızlı bir şekilde koordine etmek için FastReactPlan çözümüyle ilerlemeye karar verdik. “

Talip Demircioğlu,
Planlama Müdürü,
Kardem

Turkish Ready-Made Garment Manufacturer, Kardem's Design dept.Talip Demircioğlu – Kardem Planlama Müdürü, ekledi: “FastReactPlan sayesinde iç ve dış kapasitelerimizin tek platformda verimli bir şekilde planlanmasını sağlarken, aynı anda fiili üretim faaliyetlerimizi de anlık olarak takip edebiliyoruz. FastReactPlan, maliyet planlama süreçlerinden başlayarak ilgili tüm departmanların “zaman ve aksiyon” mantığıyla çalışmasını sağlayacak. Sonuç olarak çözüm, nihayetinde bize ürün geliştirme, tedarik ve satın alma süreçlerimizi iyileştirmemiz için birçok fırsat sunacaktır.

Önemli bilgilerin Kardem işletme genelinde farklı yerlere manuel olarak saklanması nedeniyle, üretim veya kapasite sorunlarına istediği kadar hızlı yanıt vermek için ihtiyaç duyduğu birleştirilmiş görünürlük eksikti. Gerçekçi geçici çözümler bulmak karmaşık ve zaman alıcıydı; bu da Kardem’in yalnızca daha hızlı, daha çeşitli ürün çeşitlerine yönelik artan müşteri taleplerini karşılamakta zorlanmakla kalmayıp, aynı zamanda mevcut üretim hatlarına ilişkin iş öngörüsü eksikliği nedeniyle işi gereksiz yere geri çevirmesi anlamına geliyordu.

Turkish Ready-Made Garment Manufacturer, Kardem's production dept.İbrahim Halil Hacıkamiloğlu – Coats Digital Çözüm Danışmanı Müdürü, “FastReactPlan’ı uygulamak için Türk Tekstil sektörünün dinamosu Kardem ile ortaklık kurduğumuz için kesinlikle heyecanlıyız. Üreticilerin, daha çeşitli, daha kısa yaşam döngüsüne sahip ürün çeşitlerine yönelik en son trendlere ve taleplere ayak uydurmak için tetikte olmaları gerekiyor ve FastReactPlan’ın, Kardem’in artan müşteri ve tüketici beklentilerini karşılamak ve sürekli olarak erkenden ihtiyaç duyduğu içgörüleri, verimlilikleri ve çevikliği sunmasını sağlamak için sabırsızlanıyoruz.” diye yorumladı.

Wesley Ekman – Coats Digital Global Satış Direktörü, “Rekabetin yoğun olduğu bir ortamda dijital dönüşüm yolculuklarını ilerletmek için teknolojiyi benimsemeye istekli Türk üreticilerinin sayısının giderek arttığını görüyoruz. Çevik, esnek, şeffaf ve sürdürülebilir bir küresel moda tedarik zincirine güç veren Coats Digital‘in iş açısından kritik dijital araçlardan oluşan kapsamlı ekosistemine benzeri görülmemiş yerel destek sunmak için ekibimizi Türkiye genelinde önemli ölçüde genişlettik ve Kardem dijital dönüşüm yolculuğunu hızlandırırken onlarla ortaklık yapmaktan heyecan duyuyoruz.” diye yorumladı.

Coats Digital - Digital Transformation of the fashion supply chain

FastReactPlan ile Üretim Planlama

FastReactPlan ile hazır giyim üretim verimliliğinizi %5-10 artırın. 

Bir demo düzenleyin

Receive the latest industry and technology updates