Skip to content

Üniteks üretim verimliliği için Coats Digital’in GSDCost çözümünü seçti

GSDCost ve GSD™ metodolojisinin benimsenmesi, Üniteks’te Standard Dakika Değeri (SMV) hesaplamalarında daha fazla doğruluk sağlayarak verimliliği artıracak

Uniteks, Üretim Verimliliğini Optimize Etmek İçin GSDCost'u BenimsiyorCoats Digital, Türkiye’nin önde gelen hazır giyim üreticilerinden Üniteks’in, üretim operasyonlarında doğru, ayrıntılı ve bilimsel yöntemler kullarak verimliliği optimize etmek, üretim hattında hat dengelemeyi etkili bir şekilde gerçekleştirmek ve kapasite planlama süreçlerini önemli derecede iyileştirmek amacıyla Coats Digital’in GSDCost çözümünü tercih ettiğini duyurdu. GSDCost’un benimsenmesinin önemli iyileştirmelere yol açması, bunun sonucunda da kârlılığın artması ve müşteri beklentileriyle kusursuz bir uyum sağlanması bekleniyor.

1990 yılında kurulan ve merkezi İzmir’de bulunan Üniteks, H&M, Inditex, Zara, C&A, Primark ve Bershka gibi dünyanın önde gelen markalarına özenle tasarlanmış ve yüksek beceri gerektiren örme ürünler üretiyor. Yıllık üretim kapasitesi 40 milyon adedin üzerinde olan şirketin yıllık cirosu 185 milyon dolar değerinde bulunuyor. Üniteks, Ege Bölgesi Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçısı sıralamasında sürekli olarak birinci sırayı koruyor ve İzmir’in 5 Büyük Firması ve Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alıyor.

“Üretim birimlerimizde standart hale getirilmiş yöntemlerin olmaması, geçmişe dayalı hatalı veriler ve tutarsız zaman etütleri nedeniyle değişen maliyetlere yol açtı. Bu sadece müşterilerle yapılan karmaşık üretim maliyeti (CM) müzakereleri sırasında zorluklara yol açmakla kalmadı, aynı zamanda fabrikalarımız arasında SMV’ler ve hedeflerle ilgili süregelen anlaşmazlıklara da neden oldu.”

Ayhan Vatansever,
Verimlilik ve Yatırım Müdürü,
Üniteks

Uniteks ürün geliştirme departmanıÜniteks, Üretim Müdürü Ayhan Hamza şunları ekledi: “Gerçekçi olmayan üretim maliyeti fiyatlamaları ve dengesiz üretim hattı programlarını hesaplamak için  birçok elektronik tabloyu araştırmak sayısız saatimizi gereksiz yere harcamamıza sebep oluyordu. Önemli iş kararları için tahminlere ve geçmiş deneyimlere güvenmek çoğu zaman %3 ila %5 arasında cüzi bir kar marjı ile hareket etmemize ya da bazı durumlarda mali kayıplar yaşamamıza neden oluyordu.”  Sonuç olarak doğru CM teklifleri vermek, gerçekçi üretim hedefleri belirlemek veya dikiş hatları için gerçekçi üretim akışları oluşturmak için ihtiyaç duyulan tutarlılık ve istikrar arayışında olan Üniteks, bilimsel ve doğru verilere dayalı daha şeffaf giysi maliyetlendirmesi sunmak için Coats Digital’in küresel çapta tanınan yöntem-zaman standartları çözümü GSDCost’u kullanmaya karar verdi.

“Coats Digital’in GSDCost çözümü, tedarik zincirindeki SMV hesaplama süreçlerini standartlaştırmak ve tedarikçi ortaklarıyla daha güçlü ilişkiler kurmak amacı güden en iyi müşterilerimizden biri tarafından önerildi. GSDCost’u uygulamak, CM planlamasını hızlandırabilmemiz ve fiyatlandırma süreçlerini çok daha gerçekçi hale getirebilmemiz için tüm işimizdeki yöntemleri standartlaştırmamızı sağlayacak. Bu durum, bilimsel olarak desteklenen, süreçlere dayalı doğru maliyet değerlendirmeleri sunarak müşterilerimize daha iyi hizmet vermemizi olanak tanıyacak ve yalnızca fiyat noktalarına dayalı karmaşık pazarlıklara olan ihtiyacı azaltacaktır.”

Nejat Erdoğan,
Genel Müdürü,
Üniteks

Üretim bölümünde Uniteks dikiş hattıÜniteks Genel Müdürü, Nejat Erdoğan şunları söyledi: : “Sonuç olarak, daha önce verimsiz durumda olan üretim hatlarını optimize edip üretim verimliliğimizi arttırdıkça; yeni, daha karmaşık sipariş taleplerini üstlenmek ve yeni mühendislik fırsatlarını keşfetmek için güven kazanacağız. Bu sayede kârlılığımız üzerinde olumlu bir etki bekliyoruz.”

Coats Digital’in GSDCost ürünü, sürdürülebilir hazır giyim maliyet optimizasyonu ve üretim mükemmelliği için doğru yöntem-zaman-maliyet kıyaslamalarını oluşturmaya ve optimize etmeye yönelik uluslararası standarttır. Çözüm, markaların ve üreticilerin standart hareket kodlarını ve önceden belirlenmiş süreleri kullanarak ‘Uluslararası Standart Zaman Referansları’nı kurmalarını ve en uygun hale getirmelerini destekleyen, daha işbirlikçi, şeffaf ve sürdürülebilir bir tedarik zinciri sağlar. Bu ortak dil ve standartların kullanımı, doğru maliyet tahmini, gerçeğe dayalı müzakere ve daha verimli bir konfeksiyon üretim süreci sağlarken,  Kurumsal Sosyal Sorumluluk (CSR) taahhütlerinin yerine getirilmesine yardımcı olur.

“Üniteks, kaliteli örme giysi üretiminde küresel bir lider ve böylesine prestijli bir Türk üreticinin dijital dönüşüm yolculuğunu ilerletmek için Coats Digital’in GSDCost çözümünü seçmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Üniteks, üretim süreçlerini kanıtlanmış bilimsel yöntemler kullanarak optimize ederek iş operasyonlarının gelecekteki dayanıklılığını garanti altına alıyor. Markaların tamamen dijitalleşmiş tedarik zinciri partnerleriyle daha yakın ortaklıklar kurmaya çalıştığı bir çağda GSDCost, markalar ve üreticiler için ortak bir dil sağlayarak, birlikte daha sürdürülebilir ve etik iş uygulamalarını teşvik ederken onların CM hedeflerine ulaşmalarına olanak tanıyor. Üniteks’i sorunsuz bir GSDCost uygulaması ve kapsamlı GSD™ metodolojisi eğitim programı ile destekleyerek verimliliği artıran, kârı yükselten ve rakiplerinin önünde küresel sahnedeki lider konumunu koruyan optimize edilmiş müşteri odaklı bir yaklaşımdan hızla faydalanmasını sağlamayı dört gözle bekliyoruz.”

İbrahim Halil Hacıkamiloğlu,
Çözüm Danışmanı Müdürü,
Coats Digital
GSDCost-Method time cost solution

GDCost ile Zamandan ve Maliyetten Tasarruf Edin

Kanıtlanmış endüstri standartlarını ve metodolojilerini kullanarak gerçeğe dayalı maliyetlendirmeyle karınızı artırın.

Demo Düzenleyin

Receive the latest industry and technology updates